De Berghof (WO II) - H van Capelle e.a.

Vorige Artikel 10 van 78 Volgende

Diep verborgen in de Beierse Alpen op de top van de Obersalzberg vlakbij het stadje Berchtesgaden lag de Berghof, Hitlers villa en centrum van de zogenaamde ‘Alpenfestung’. Samen met de reusachtige ondergrondse bunkers, die met een lengte van ruim 11 kilometer ook nu nog de Obersalzberg als mollegangen doorklieven, was de Berghof de feitelijke machtscentrale van waaruit het Derde Rijk en later de bezette gebieden werden geregeerd.

Hitler bracht er een belangrijk deel van zijn tijd door en ontwikkelde er zijn monstrueuze plannen die miljoenen onschuldigen het leven zouden kosten. En het was op deze plaats dat hij zijn geheime liefde beleefde met Eva Braun.

Ook naaste medewerkers van Hitler als Göring, Speer, Bormann en Von Ribbentrop hadden er hun eigen villa’s die zowel voor privé- als ook voor politieke en militaire doeleinden werden gebruikt.

De Berghof is een rijk gedocumenteerd en met unieke foto’s geïllustreerd boek op basis waarvan de gelijknamige televisieserie werd gemaakt. Het boek geeft een onthullend en onthutsend beeld van zowel het privéleven als van de ideeën en de politieke en militaire strategie van een van de wreedste dictators uit de moderne wereldgeschiedenis.

Uitgeverij Verba 1994 - hardcover 204 pag. ISBN9789055131242

Verkocht
 

© 2012 - 2021 Second Life | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel