Koningsbiografieen / Willem I, Willem II, Willem III

Vorige Artikel 39 van 79 Volgende

Deel 1: Koning Willem I - Jeroen Koch.

De eerste oranjekoning is de geschiedenis in gegaan als een alleenheerser met hart voor zijn bevolking, die bovendien grote economische verdiensten had. De werkelijkheid was complexer. Al ontbrak het Willem I niet aan inzet, zijn tekortkomingen waren groot. Bovendien was hij jarenlang géén koning, maar een zwerver in een door oorlog verscheurd europa. Een boek over een leven vol succes en tragiek. Uitgeverij boom - 704 pp - isbn9789461051844 - derde druk september 2014 -  goede staat, naamsticker voorin.

Deel 2: Koning Willem II - Jeroen van Zanten.

over koning Willem II is bij het grote publiek weinig meer bekend dan dat hij de grondwetswijziging van 1848 mogelijk maakte. Uit deze biografie blijkt dat hij veel meer was: een reiziger die van jongs af aan alle uithoeken van europa bezocht, een oorlogsheld, een kunstliefhebber en een vorst met oorspronkelijke staatkundige denkbeelden, maar ook met verboden passies. Tegen de achtergrond van een woelig Europa beschrijft Jeroen van Zanten een vorst vol tegenstrijdigheden, een charismatisch militair en een wankelmoedige koning, die bovenal een romanticus was. Uitgeverij boom - 704 pp - isbn9789461051851 - derde druk september 2014 - goede staat - naamsticker voorin.

deel 3: Koning Willem III - Dirk van der Meulen.

De reputatie van Koning Willem III is bedroevend. Hij staat bekend als een agressieve man die de grondwet aan zijn laars lapte en zijn leven in ledigheid sleet. Hij had echter ook een andere kant. Hij kon hartelijk zijn en betuigde vaak spijt van zijn uitbarstingen. Meer dan men denkt was hij een betrokken koning, die vooral de laatste jaren van zijn leven onverwacht veel macht had. Uitgeverij boom 735 pp - isbn9789461051868 - derde druk september 2013 - goede staat - naamsticker voorin.

Gebonden boeken met stofomslag in nieuwstaat. In 1 koop.

Verkocht

© 2012 - 2021 Second Life | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel