Geschiedenis van Zutphen - W. Th. M. Frijhoff e.a.

Vorige Artikel 91 van 220 Volgende
€ 19,50

Zutphen is een kleine stad, maar met een bij uitstek stedelijk aanzien. Gesterkt door het besef de moeder van een reeks dochtersteden te zijn, heeft het dat stedelijk karakter ook bewust gecultiveerd. Dat zie je aan de ommuring en de stadsaanleg, de bouwwijze van monumenten en woonhuizen, en niet te vergeten aan de - sinds de Middeleeuwen gebruikte - tegendraadse, ietwat kokette spelling van haar naam met 'ph'. Zutphen was een knooppunt van verkeerswegen te land en te water en beschikte over een aantal stedelijke symbolen: zegel en wapen, kleuren en vlag, het getorende silhouet, en later ook het IJsselfront. Als stad heeft Zutphen dan ook vanaf het begin een veelheid van regionale functies in zich verenigd: markt- en handelsplaats, bestuurszetel en vesting, centrum van verkeer en cultuur.
De levende stad van het heden is doordrenkt van geschiedenis. Althans voor de goede verstaander, die de sporen van het verleden weet te lezen en die zijn verbeelding kan laten werken. Het geheim van een aantrekkelijke stad is dat je op elke straathoek het gevoel krijgt dat er iets gebeurd is. De tastbaarheid die het verleden er heeft, nodigt uit tot nadere kennismaking, tot een duik in de geschiedenis van de stad.
Dit is een herdruk van het boek dat op initiatief van de Historische Vereniging Zutphen in het kader van het 800-jarig bestaan van de stad in 1989 is verschenen.

Walburg Pers -tweede druk 2003 - paperback - 356 pp - ISBN9789057302794 - in prima staat

290220

 

© 2012 - 2020 Second Life | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel