Einstein - de biografie - Walter Isaacson

Vorige Artikel 7 van 24 Volgende
€ 15,00

Het complete verhaal van zijn leven en werk

Hoe werd de fantasierijke octrooiambtenaar de slotenmaker van het universum en de atoombom? Vermaard biograaf Walter Isaacson schreef de eerste volledige biografie. De Duits-Joodse Einstein behaalde al op 15-jarige leeftijd een wiskundige graad. Hij trouwde twee keer; zag zijn vrouwen echter als niet meer dan huishoudsters. Hij had ten minste één onwettig kind en onderhield relaties met diverse maitresses. Zette in 1905 met E = mc2 de wereld op z'n kop. Kreeg in 1921 de Nobelprijs. Was in de jaren twintig een overtuigde pacifist, maar initieerde tien jaar later de ontwikkeling van de atoombom als belangrijk wapen tegen het Derde Rijk. Hij overleed in 1955, toen zijn wetenschappelijke loopbaan al tientallen jaren daarvoor tot stilstand was gekomen.

In Einstein neemt Isaacson de lezer mee op een onderhoudende reis door het leven, zijn denken en het wetenschappelijke werk van een man die onze kijk op het universum fundamenteel veranderde. Hij plaats daarbij Einsteins leven in de context van de grote historische gebeurtenissen van de 20e eeuw. Wat deze biografie in het bijzonder kenmerkt is Isaacsons duiding van een aantal pijnlijke paradoxen. Einstein geloofde in een geordend universum, maar zijn ontdekkingen confronteerden ons slechts met onzekerheid en toevalligheid. En gedurende de tweede helft van zijn leven was Einstein niet alleen bezig met het weerleggen van zijn eigen ontdekkingen, maar probeerde hij ook de wereld te waarschuwen voor de apocalyptische wapens die dankzij die ontdekkingen ontwikkeld konden worden.

Nieuw Amsterdam - 1e druk 2007 - Hardcover - ISBN9789046803189 - 656 pagina's - lichte sporen van gebruik, scheurtje bovenkant omslag, naam op schutblad.

151120

© 2012 - 2023 Second Life | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel