DIY Kerstballen breien - Arne & Carlos

Artikel 3 van 19

 Traditie viert hoogtij! We gaan kerstballen breien met twee, uit Noorwegen afkomstige, modeontwerpers. Arne Carlos tonen in deze stijlvolle uitgave een keur van kerstballen, gemaakt volgens de Noorse breitraditie. Het boek gaat uit van een basismodel voor meer dan vijftig verschillende kerstballen! Het is
niet alleen geschikt voor de geoefende brei(st)ers die behoefte hebben aan nieuwe ideeen, maar ook voor beginners. Daarnaast zal het ook velen aanspreken, die net als Arne Carlos inspiratie willen opdoen en dat willen opnemen in hun creatieve repertoire.

Recensie(s)

Arne Nerjordet en Carlos Zachrison, afkomstig uit respectievelijk Noorwegen en Zweden, begonnen in 2002 met hun eigen modemerk Arne & Carlos. Hun gebreide kleding is geinspireerd door Scandinavische tradities en patronen. Dit is hun eerste boek met breipatronen, en wel patronen voor 'julekuler', kerstballen. 'Kerst is een speciale tijd voor ons Scandinaviers. De winter is een donkere tijd en dan is het altijd gezellig om een paar kaarsen aan te steken en binnen te zitten met een handwerkje. Daarom was het niet meer dan logisch dat ons eerste patronenboek over kerst en de kerstversiering zou gaan', aldus het voorwoord. Met aandacht voor onder meer materialen, technieken, kleuren en vulling van de ballen. Een basispatroon is steeds het uitgangspunt voor alle 55 kerstballen waarvan het duo beschrijvingen geeft. De patronen zijn geinspireerd op onder meer skitruien uit de jaren vijftig, kinderwanten, religieuze motieven, tradities en de natuur. Mooie, sfeervolle uitgave.

Tirion creatief - hardcover - 144 pagina's ISBN9789043914215 - 1e druk 2011 - nieuwstaat, wel een Ex Libris voorin.

Verkocht

 

© 2012 - 2024 Second Life | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel