Griekse mythen - Imme Dros

Vorige Artikel 5 van 11 Volgende

In Dros' eerder verschenen mythebundels lazen we de meeslepende verhalen vol liefde en oorlog, wraakzucht, moord en doodslag (en 'crimes passionels'!) van figuren die iedereen zou moeten kennen: Herakles en zijn Augiasstal; Iason, de tocht van de Argonauten naar het Gulden Vlies en het drama met zijn vrouw Medeia; Daidalos en zijn roekeloze zoon Ikaros; Ariadne, Theseus en het labyrint met de Minotaur; en ook van minder bloeddorstige types als Midas met zijn ezelsoren, Orfeus, Narkissos, Eros en Psyche...
Na de rijkdom van de zes eerder gepubliceerde bundels (inclusief het Kinderboekenweekgeschenk met de mythe van Perseus) volgen in deze kloeke bundeling nog twee nieuwe delen met de bloedstollende geschiedenis van Atreus en zijn familie: Agamemnon en Klytaimnestra, Ifigeneia, Orestes en Elektra, en ook het niet minder aangrijpende verhaal van Iokaste, haar dochters Antigone en Ismene, en haar zoon-minnaar Oidipous.
Dit mooi geillustreerde boek is niet alleen een bron van vele lange uren leesplezier. Omdat het ook een uitvoerige namenlijst, familiestambomen en landkaarten bevat, is het tevens een onmisbaar naslagwerk voor iedereen die even de weg kwijt is in de wereld van de mythen.

Querido 2004 - Hardcover - ISBN9789045101224 - 541  pp - prima staat

Verkocht

© 2012 - 2023 Second Life | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel