Puur Natuur - Jan Wagenvoort

Vorige Artikel 250 van 332 Volgende
€ 7,50

Jan Wagenvoort uit het Gelderse Hengelo is veel meer, maar vooral een natuurmens. Dat wist ik al jaren en dus was het niet zo moeilijk om juist hem te benaderen voor een rubriek in het radioprogramma Achterhoeks Accent. Zijn reactie, na een telefoontje, was helemaal Jan Wagenvoort: "Dat wet ik niet of ik dat wel kanne. Komt eers maor `s praoten."
Sinds dat eerste gesprek zijn er talloze geweest. Gesprekken die over van alles en nog wat gingen, maar vaker de oppervlakkigheid overstegen. Ze gingen steevast vooraf aan de opnames voor de rubriek Puur Natuur, waarover Jan bij aanvang zei: "Ik wil oe en de luusteraars van alles vertellen, maor ik doe d`r gin boek veur lös."

Dat was ook helemaal niet nodig, want zijn dagelijkse tochten door de natuur leverden genoeg verhalen op, die door de luisteraars al snel als `bijzonder` werden herkend.

Jan Wagenvoort is een wandelende encyclopedie. Niet alleen als het om de natuur gaat, maar ook met betrekking tot de cultuur-historie (Beschrief `t es!) en de filosofie. De verhalen van zijn vader en grootvader vonden bij hem een rijke voedingsbodem. Samen met een talent voor fotografie en tekenen maakt dat van Jan Wagenvoort een veelzijdig, maar bovenal een aangenaam mens.

Puur Natuur is een boek om te lezen en te herlezen.

Het markante stemgeluid van de auteur moet u er dan maar bij denken......

Arie Ribbers,
Achterhoeks Accent
R/TV Gelderland

Formaat: 22 x 22 cm, 128 pag. 
Uitvoering: full-colour
(gebonden)
ISBN: 90-70017-88-1

Lichte sporen van gebruik, tekstje voorin.

261120

 

© 2012 - 2022 Second Life | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel