Sinterklaas Lexicon - Marie-Jose Wouters

Artikel 1 van 7 Volgende
€ 6,00

Ideale informatiebron voor iedereen die met de Sint te maken heeft: ouders, leerkrachten, organisatoren van sinterklaasfeesten, journalisten.

Het sinterklaasfeest is een feest van geven en ontvangen, van verrassingen en van elkaar een spiegel voorhouden. Dat dit al een eeuwenoude traditie is, weet lang niet iedereen.
Marie-José Wouters gaat er in haar Sinterklaaslexicon van uit dat er een vermenging van heidens, mythologisch en christelijk religieus denken heeft plaatsgevonden. In dit alfabetisch gerangschikte naslagwerk komen alle facetten rond Sint-Nicolaas aan bod, tot lering en vermaak. Alles wat je in verband met Sinterklaas zou willen weten, staat erin, zoals recepten voor het maken van borstplaat en andere lekkernijen, allerhande folkloristische gebruiken, de "verkleuring" van Zwarte Piet, liedjes en versjes, legenden (meer dan honderd!) en verhalen, intochten en vieringen van verschillende bevolkingsgroepen, de rol van de Kerstman, maar ook de lengte van de baard van Sinterklaas.

De heilige Nicolaas van Myra mag dan eeuwen dood zijn, Sinterklaas is springlevend... althans zolang we hem in ere houden - en daar kan dit boek veel toe bijdragen.

Becht - 2e druk 2009 - paperback - ISBN9789023012719 - 376 pp - nieuwstaat

131021

© 2012 - 2021 Second Life | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel