Dicht bij de natuur - Marjolein Bastin

Vorige Artikel 11 van 73 Volgende
€ 12,50

Marjolein Bastin wordt haar hele leven al gegrepen door de schoonheid van de natuur. En al bijna net zo lang weet ze deze schoonheid te vangen in kleurrijke aquarellen.

Composities van bloemen, planten en kleine dieren: vogels, vlinders en insecten, samengebracht in een sfeer van intimiteit. Haar geheim?

Diepgaande kennis van de natuur gecombineerd met grote passie en vakmanschap. Marjolein Bastin – dicht bij de natuur is het eerste boek waarin het vakmanschap en het kunstenaarschap van Marjolein Bastin optimaal worden belicht.

Voor het boek koos Marjolein Bastin twintig van haar favoriete tekeningen. Ze vertelt waarom ze juist die tekeningen heeft gekozen en geeft de kijker inzicht in de totstandkoming ervan. Het onderwerp, de compositie, de techniek, maar vooral de grote liefde voor het tekenen en de natuur komen uitvoerig aan bod.

Verder biedt het boek een dwarsdoorsnede van hoogtepunten uit haar omvangrijke oeuvre. In de inleiding wordt getoond dat Marjolein Bastin in een lange traditie werkt. Zelf heeft ze zich mede laten inspireren door natuurtekenaars Maria Sibylla Merian en Dirk van Gelder door de onvergetelijke Jac. P. Thijsse.

Noordbrabants Museum - 2009 - Paperback - ISBN9789089101396 -  159 pp - lichte sporen van gebruik

211121

© 2012 - 2022 Second Life | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel